multiblog.hu család tagja

Tíz évre átvette egy híres New York-i művészmozi üzemeltetését a Netflix. A streamingóriás ezzel a lépéssel bebiztosította filmjei Oscar-szereplését és a több mint hetvenéves filmszínházat is megmentette az enyészettől.

A Netflix hétfőn jelentette be, hogy hosszú távra kibérelte az augusztus végén bezárt New York-i Paris dilmszínházat. A streamingóriás, amely sok bírálatot kapott már azért, hogy szolgáltatásával veszélyezteti az igazi mozis élményt, először vett át egy mozit, ahol filmjeit vetítheti. A deadline.com értesülése szerint a Netflix tíz évre bérelte ki a Parist, New York utolsó egyvásznas moziját.

A Netflix korábban rövidebb időszakokra bérelt különböző mozikat, hogy filmjei teljesítsék a filmdíjakra, köztük az Oscar-díjra való jelölés feltételeit. A Parisban jelenleg már játsszák is a Házassági történet című Netflix-filmet, amelyet a cég indítani akar az Oscarért.
“Az ikonikus filmszínház immár nyitva áll, hogy otthont adjon a Netflix különleges eseményeinek és mozis bemutatóinak” – írta a cég a Twitter-oldalán. Válaszul számos filmrajongó üdvözölte a lépést a mikroblogon.

A 71 éves Paris mozit annak idején a francia filmek forgalmazására szánták a kellemes manhattani belvárosi környéken. A 581 férőhelyes mozi belső terei elegánsak, a nézőtéren kék bársonyszékek fogadják a közönséget és lila függöny takarja a filmvásznat. A megnyitón, 1948-ban Marlene Dietrich vágta át a szalagot a filmszínházban – idézte fel a The Guardian brit napilap online kiadása.

Forrás: MTI/The Guardian

Kövess minket a facebookon is!


Ez is érdekes lehet a számodra…

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán
Feltámasztják Paul Walkert? Visszahoznák a vászonra az elhunyt filmcsillagot
Új Depeche Mode-koncertfilm kerül csütörtökön a mozikba
A Bosszúállók: Végjáték kapta a legjobb mozifilm díját az amerikai közönségtől
Különleges üveglemezre mentették ki az 1978-as Superman-filmet

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!