multiblog.hu család tagja

Krisztina Grozeva és Petar Valcsanov bolgár rendezőpáros Apa című filmjének ítélték oda az 54. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Kristályglóbuszt szombaton.

A díjnyertes bolgár film egy családi dráma, amely nincs híján az abszurd, illetve komikus helyzeteknek sem.
Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjének fődíjáért, amellyel 25 ezer dolláros pénzjutalom is jár, az idén 12 film versengett. Magyar alkotás nem volt köztük.
A két rendező, akik a civil életükben is párost alkotnak, a szombat esti zárógálán személyesen vette át a díjat Jirí Bartoska fesztiválelnöktől.

Az ünnepélyes zárógálán Patricia Clarkson amerikai színésznő is Kristályglóbuszt kapott a világ színművészetéhez való kivételes hozzájárulásáért. A nemzetközi filmfesztivál megnyitóján pedig Julianne Moore Oscar-díjas amerikai színésznő kapott Kristályglóbuszt életművéért.
A fesztivál elnökének díját az idén Vladimír Smutny cseh operatőr kapta.
A zsűri különdíját Jan-Ole Gerster német rendező Lara című filmje kapta. A film főszereplője Corinna Harfouch megkapta a legjobb női szerepért járó elismerést. A legjobb férfi színész díját Milan Ondrík szlovák színész kapta a Marek Skop rendezte Budiz svetlo (Legyen fény) című szlovák filmben nyújtott alakításáért.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A sok hollywoodi folytatás az év első felében kifárasztotta a mozinézőket
A Netflix hosszú távra bérbe vette a London környéki Shepperton Filmstúdiót
Befejeződött a Pesti balhé forgatása
Rami Malek nem akart fundamentalista terroristát játszani az új James Bond-filmben
Hoppá! Jönnek Charlie új angyalai! Előzetes!

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!