multiblog.hu család tagja

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat a Duna Filmfeszten a szerbiai Szendrőn (Smederevo) vasárnap.

A Dunai hajó elnevezésű fődíjat a zsűri egyhangúlag ítélte oda az egyedi látványvilágú akció-thrillernek.
A Duna-menti országok filmművészetét bemutató fesztivált második alkalommal rendezték meg a szerbiai városban, ahol a közönség hat nap alatt mintegy negyven alkotást tekinthetett meg.

A Ruben Brandt, a gyűjtő a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, és a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt. A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása. A film az utóbbi egy évben számos fesztiválon zsebelt be díjakat.

Ez is érdekelhet… Díjat nyert A Ruben Brandt, a gyűjtő című animáció Zágrábban

A Duna Filmfeszt legjobb rendezője a román Corneliu Porumboiu lett, a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést a szerb Maja Todorovic és Ana Marija Rossi érdemelte ki, míg a legjobb színészi alakításért járó díjat a tizenegy éves német Helena Zengelnek ítélték oda.
A filmmustra vasárnap este Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmjével, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőséggel zárult.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Átadták a tavaly alapított Tony Curtis-díjakat
Premier előtti vetítésen láthatják a nézők A létezés eufóriája című dokumentumfilmet
Reisz Gábor filmje is jelölést kaphat az Európai Filmdíjra
Bréking: Készül a Mátrix negyedik filmje
Velencei filmfesztivál – Costa-Gavras életműdíjat kap a fesztiválon

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!