multiblog.hu család tagja

Ősz elejére várható a négyszeres olimpiai bajnok kardvívó Fuchs Jenőről készült dokumentumfilm bemutatása.

A készítők hétfői tájékoztatása kiemelte: Fuchs úttörő szerepet játszott a magyar sportban, különleges pályafutásáról mégis “méltatlanul keveset tud a ma embere”.
A Médiatanács támogatásával, a budapesti vívó világbajnokság apropójára is készült alkotás címe “Fuchs Jenő: Az első ember”. A Duna televízió fogja elsőként levetíteni.
A gyártásvezető és producer Kiss Gergely elmondta: tavaly az amputált lábbal is két olimpiai aranyérmet nyert Halassy Olivér vízilabdázó életéről mutattak be dokumentumfilmet.

“Ezután találtam rá az első magyar négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenő nem mindennapi történetére. A filmmel az ő emléke mellett a példátlanul sikeres magyar vívósport iránt is igyekszünk kifejezni tiszteletünket” – mondta el a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Kiss Gergely hozzátette: példaképet kívánnak állítani a fiatal sportolók elé az 1908-as londoni és az 1912-es stockholmi ötkarikás játékokon egyéniben és csapatban is diadalmaskodó kardozóról készült dokumentumfilmmel.
A rendező Fischer Gábor kiemelte: mindenkinek ismernie kell Fuchs Jenőt, és ápolni az emlékét.
Czinke Gyula rendező-producer leszögezte: lenyűgözte Fuchs akaratereje és kitartása. “Klubon kívüliként úgy hozta el négyszer is az olimpiai aranyérmet, hogy nem fogadták el személyét, teljesítményét és tehetségét sem. Ezek kellő inspirációt nyújtottak ahhoz, hogy elkészítsük dokumentumfilmünket” – fogalmazott.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Ismered a Mulan című rajzfilmet? Most jön az élőszereplős változat
Hűha! Érkezik a női főszereplős Maszk?
A sok hollywoodi folytatás az év első felében kifárasztotta a mozinézőket
A Netflix hosszú távra bérbe vette a London környéki Shepperton Filmstúdiót
Bolgár film nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!