multiblog.hu család tagja

Most a kedvenc filmemet szeretném veletek megosztani. Mégpedig a Gravitáció című filmet Sandra Bullock főszereplésével. Zseniális film, telis tele izgalmakkal. Te láttad már? Tetszett? Írd meg kommentben!
Addig is a filmről:

Gravitáció (eredeti cím: Gravity) 2013-ban bemutatott angol-amerikai filmdráma, sci-fi. Rendezője és egyik forgatókönyvírója a mexikói Alfonso Cuarón. A főszerepekben Sandra Bullock és George Clooney láthatók, akiket a houstoni űrközpontból Ed Harrishangja irányít.

A film premierjére 2013. augusztus 28-án, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon került sor, Magyarországon 2013. október 3-án mutatták be.

A Hubble űrteleszkópon végez munkát Dr. Ryan Stone, miközben Matt Kowalsky egy új, az űrruhában való navigálást lehetővé tevő jetpacket próbál ki. Eközben az oroszok megsemmisítik egy kiöregedett műholdjukat, melynek darabjai további műholdakat találnak el, lavinaszerű száguldó űrszemét halmazt létrehozva. A kialakult száguldó lavina keresztezi a csapat űrsiklójának a pályáját, teljesen használhatatlanná téve azt és megölve három embert. A két űrhajós, a zöldfülű Dr. Stone és az öreg űrcowboy, Kowalsky elszakadnak a siklótól, hogy a kísérleti jetpackkel új menedéket találjanak a végtelen világűrben.

A levegőjük és a jetpack hajtóanyaga vészesen fogy, egymáshoz kapcsolva keresik a menekülési lehetőséget. A földi irányítással a kapcsolatuk megszakad, a távközlési műholdak nem működnek. Kowalsky vezeti a kétfős csapatot, tapasztalata és tudása jól jön a szorult helyzetben, talán ez a menekülés kulcsa.

Már látják küzdelmük végét, mikor Kowalsky a már kimerült jetpackkel a hátán elszakad az ISS-be kapaszkodó Dr. Stone-tól. Stone, a Kowalskytól hallott történetek és tanácsok birtokában próbálja megkeresni a hazavezető utat, ám levegője fogytán. Az ISS felé közeledik a száguldó törmeléklavina, lehet, hogy hiábavaló volt minden kísérlet.

Dr. Stone az egyetlen túlélő az incidens során, és épségben visszatér a Földre.

Forrás: wikipedia

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!