multiblog.hu család tagja

Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marina magyar színésznőt az Örök tél című film főszerepéért. Bergendy Péter Trezor című filmje a legjobb tévéfilm / minisorozat kategóriájában kapott jelölést – közölte a Szupermodern Filmstúdió.

A közlemény szerint a Nemzetközi Emmy-díj történetében ezek az első magyar jelölések. 2019-ben 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért. Minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek.
A Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

A díjakat először 1973-ben adta át a Nemzetközi Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája (IATAS). Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban.
A legjobb színésznő kategóriájában korábban olyan világhírű művészek nyertek, mint Helena Bonham Carter vagy Julie Walters. A legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában a korábbi évek győztesei között volt a Black Mirror című brit sorozat vagy a svéd Millenium-trilógia is.
Az Örök tél és a Trezor forgatókönyvírója egyaránt Köbli Norbert. Mindkét filmet a Szupermodern Filmstúdió gyártotta, az Örök tél című filmet a Gulág Emlékbizottság, a Trezort a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.
“Óriási elismerés ez az alkotóknak, a magyar filmnek és a Mecenatúra Programnak egyaránt” – idézi a közlemény Kollarik Tamást, a Magyar Mecenatúra Program vezetőjét.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Hoppá! Robert Downey Jr. ismét Vasember lesz!?
Rofusz Ferenc animációs filmje díjat nyert Argentínában
Hollywoodi premier Budapesten
Kristen Stewart kapja a Zürichi Filmfesztivál Aranyszem-díját
Dokumentumfilm készült Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!