multiblog.hu család tagja

Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas színésznő fogja megkapni a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál új díját, amellyel színészek életművét ismerik el.

A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála kertében adják át az amerikai színésznőnek. Az adománygyűjtő gála bevételét a filmek és az iparág vezetői alkotói népszerűsítésére fordítják – jelentették be pénteken a filmfesztivál szervezői.
Meryl Streep színésznőt jelölte az amerikai filmakadémia a legtöbbször Oscar-díjra, amelyet háromszor el is nyert – emlékeztetettek a filmfesztivál szervezői.

Az új díj független a szeptemberben rendezett filmfesztivál alkotásait jutalmazó elismerésektől. A filmfesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotás rendszeresen jelölést kap az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára, a tavalyi nyertes, Peter Farrelly Zöld könyv című polgárjogi drámája később Oscar-díjas is lett.
A szeptember 5-én nyíló filmfesztivál közönsége láthatja majd Steven Soderbergh The Laundromat című oknyomozó újságírós drámáját, amely Meryl Streep, Gary Oldman és Antonio Banderas főszereplésével készült.

Forrás: hirado.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A Modern család hamarosan befejeződik
Guillermo Del Toro csillagot kapott a Hírességek sétányán
Az Aranyélet az Imdb legjobbjai között
Visszatér Patrick Swayze a képernyőre
Montrealban mutatják be a restaurált Fehérlófiát

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!