multiblog.hu család tagja

Premier előtti vetítéseken látható októberben Nagy Zoltán Szép csendben című első nagyjátékfilmje, amely november 14-én kerül országszerte a mozikba.

Október 13-án – a 4. Európai Art Mozi Napon – az artmozikban országosan vetítik a filmet, a budapesti Puskin Art Moziban pedig közönségtalálkozón vesz részt a rendező Nagy Zoltán, továbbá a főszereplő Major Erik, Máté Gábor és Schell Judit.
Premier előtti jótékonysági vetítést tartanak október 18-án a Művész Art Moziban. A közönségtalálkozón Nagy Zoltán rendező mellett Varga Aida pszichológus és Könyves Krisztina pszichológus vesznek részt. A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlja fel.

A film története szerint a 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük bizalmas viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.
A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatója, Major Erik alakítja, a 14 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya, az SZFE színészhallgatói játsszák. A filmben szerepel mások mellett Máté Gábor, Schell Judit és Szamosi Zsófia is.
A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna, vágója Kornis Anna. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzik.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Pármában díjazták a Trezor című magyar filmet
Itt forgatják az eddigi legköltségesebb sorozatnak ígérkező A Gyűrűk Urát
Tilos lesz maszkban beülni a Joker vetítéseire az Egyesült Államokban
Rofusz Ferenc animációs filmje díjat nyert Argentínában
3 új magyar sorozat is készülőben

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!