multiblog.hu család tagja

Színészi pályafutásáért kapott díjat Joaquin Phoenix a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon – írta kedden a BBC News.

A filmmustrán szereplő Joker című rendhagyó képregényfilm főszerepét alakító Phoenix meghatottan emlékezett meg beszédében fiatalon elhunyt bátyjáról, River Phoenixről, akit nemzedéke egyik legtehetségesebb színészének tartottak.
A 44 éves Joaquin Phoenix felidézte, hogy gyermekszínészként kapott első filmes munkái kiábrándították, de River arra bíztatta, hogy folytassa. Hozzátette: “ezért tartozom neki, mivel a színészet hihetetlen élettel ajándékozott meg”.
Joaquin Phoenixet a velencei filmfesztivál Arany Oroszlán-díjával jutalmazott Joker című filmben nyújtott alakításáért máris az Oscar-esélyesek között emlegetik.

A hetvenes-nyolcvanas években Gotham Cityben játszódó thriller a Batman-képregények főgonoszának, Jokernek az eredettörténete. Phoenix a The Hollywood Reporter szerint “még sohasem játszott jobban”. A Todd Phillips rendezésében forgatott film a mentális, pszichés problémái miatt sok nehézséggel küzdő bohóc, Arthur Fleck érzelmi és mentális átváltozását ábrázolja Jokerré.
A szerepre való felkészülés komoly fizikai megpróbáltatást is jelentett Phoenix számára, aki a film kedvéért rengeteget fogyott.
Joaquin Phoenix a díjátadón arról is megemlékezett, hogy bátyja, River 15 évesen mutatta meg neki Martin Scorsese és Robert De Niro klasszikusát, a Dühöngő bikát, hogy motiválja és ismét felkeltse benne a színészet iránti vágyat.
A torontói fesztivál díját Willem Dafoe adta át Phoenixnek, akit korábban háromszor jelöltek már Oscar-díjra, A nyughatatlan, a Gladiátor és a The Master című filmekért.

Forrás: MTI/BBC

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Idén tizenkét filmet láthat a közönség az Indiai Filmhéten
Ő lesz A Gyűrűk Ura-sorozat egyik főszereplője
Elárverezik Darth Vader sisakját
Itt a Bad Boys 3 előzetese
Mi újság, kuflik? címmel új magyar animációs film kerül októberben a mozikba

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!