multiblog.hu család tagja

A Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi zárja a 76. Velencei Filmfesztivált szeptemberben – adta hírül a Variety.com filmes portál.

Giuseppe Capotondi angol nyelvű filmjében Jagger műkereskedőt alakít. A produkcióban Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek), Claes Bang (A négyzet) és Donald Sutherland is szerepel. Az olasz rendező La doppia ora című első filmjét 2009-ben szintén Velencében mutatták be, és a film női főszereplője, Kseniya Rappoport elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A fesztivál szervezői “erotikus neo-noir thrillerként” határozták meg a The Burnt Orange Heresy műfaját. A film szinopszisa szerint a karizmatikus művészeti kritikus, James Figueras (Bang) és a vonzó amerikai nő, Berenice Hollis (Debicki) egymásba szeret, és együtt utazik el a Comói-tóhoz, a befolyásos műgyűjtő, Cassidy (Jagger) birtokára. Házigazdájuk elárulja, hogy ő a patrónusa “a képzőművészvilág J. D. Salingerének”, Jerome Debneynek (Sutherland), és azt kéri Jamestől, hogy kerül, amibe kerül, lopja el Debney egy mesterművét a művész műterméből.
A produkció Charles Willeford azonos című regénye nyomán született, forgatókönyvét Scott B. Smith írta.
A film világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják meg a filmfesztiválon, a díjátadó ceremónia után.
A 76. Velencei Filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik meg. A mustra teljes versenyprogramját csütörtökön jelentik be a szervezők.

Forrás: variety/MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Két és félmillió forintot adott valaki egy Chewbacca-maszkért
Sikerült lenyomnia az Avatart a Bosszúállóknak
Felrobbantja városát a japán filmrendező, hogy népszerűsítse
Egy sor új szuperhősfilmet jelentett be a Marvel
A Copperfield Dávid új filmváltozatával nyílik meg a Londoni Filmfesztivál

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!